Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2017

NTS MCQS of General Knowledge 2020 pdf File Download

Click Here For FSc First Year Result 2018 Click Here For FSc 2nd Year Result 2018 Click Here For 9th Class  Result 2018                 New 70 Mcqs In Pdf File Download Click Here
1. What type of hybridization present in carbon atom in methane?
Answer-sp3

2. Planer tiangle shape is present in hybrid?
Answer-sp2

3. Who synthesized urea from ammonium cyanate ?
Answer-Wohler

4.Linear shape is present in?
Answer-sp hybrid orbital

5.A double bond consist of?
Answer- one sigma and one pi bond

6. Ethers show processes of?
Answer-metamerism

7.Major component of natural gas is?
Answer-methane

8.How many oil refineries are present in Pakistan?
Answer-4

9. Cracking products are
Answer-alkane and alkene

10. Tetraethyle causes diastase/
Answer-Respiratory

11.General formula of carboxylic acid is?
Answer-R-OH

12.Self linkage of carbon to produce long chains is called?
Answer-Catenation

13. coal is used to bake bricks in lime kiln is?
Answer-80%

14. Vital force theory was rejected by ?
Answer-F wohler

15. Organic C…

General knowledge MCQS 2020 Download pdf File For NTS PPSC FPSC

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS 
For Download Click Here 50 Important PPSC FPSC NTS MCQS                  New 70 Mcqs In Pdf File Download Click Here
1. Petronas Towers are located in?

Answer-Kuala Lumpur

2. Name of the present UN Secratary General is?

Answer-Ban ki Moon

3.What is the length of common border between Pakistan and India

Answer-1000 miles

4. Last SARC conference was held in ?

Answer-Kathmandu

5.China became the member of WATO in?

Answer- 2000

6. Tell us number of players in basketball game?

Answer-5

7. Which is teh largest Surah of the Holy Quran?

Answer-Surah Al-Baqrah

8. The Olympic Games in 2004 were held in?

Answer-Athens

9. How many members are in the National Security Counsel of Pakistan has?

Answer-15

10. Who awarded Nobel peace for year 2006?

Answer-Dr.M Younus


11. Denzil Washington is renowned as ?

Answer-Hollywood Actor

12.The number of OIC members is ?

Answer-57

13. Hugo Chavez was the president of ?

Answer-Venezuela

14. What is the name of 1st P…

mcqs about Pakistan General Knowledge 2020 pdf File Download For NTS PPSC FPSC

50 Important PPSC FPSC NTS MCQS Click HereDownload Our Website AppClick Here Historical Places of Pakistan                  New 70 Mcqs In Pdf File Download Click Here
1. Ratto Kot Fort is located in the 
a-Punjab b-Sindh c-Baluchistan d-KPK
2. Bala Hisar Fort is located in the
a-Punjab b-Sindh c-Peshawar d-KPK
3.Largest fort of the Pakistan
a-Rohtas Fort b-Attock Fort c-Jamrud Fort d-Rani Fort
3. Hiran minar is located in the district
a-Sheikhupora b-Vehari c-Peshawar d-Lahore

4. Harappa is located in the
a-Sutluj river b-Indus river c-Chenab river d-Ravi river
5. Mahenjodaro is located 
a-Khaipur b-Tahatta c-Dadu d-Larkana
6. Badshahi masjid was built by
a-Aurangzaeb b-Jahagir c-Akbar d-Shah jahan
7. Noor jahan tomb is located in
a-Lahore b-Agra c-Multan d-Kabul
8. Lahore is surrounded by gates?
a-14 b-12 c-11 d-10
9. Baba Bulleh Shah tomb is located in
a-Lahore b-Multan c-Bahawalpur d-Kasur
10. Shah Fasisal Mosque is located in
a-Karachi b-Islamabad c-Multan d-Lahore
11. Masjid …

nts mcqs of General Knowledge 2020 pdf file download For NTS PPSC FPSC

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS  For Download Click Here                   New 70 Mcqs In Pdf File Download Click HereCourse content of primary classes in Punjab
1. Which produces juice for the digestion of fats, protein and carbohydrates.
a- mouth
b-large intestine
c-pancreas
d-gallbladder


2. Abdominal pain,loose motion and fever are the symptoms of?
a-diarrhea
b-pneumonia
c-common cold
d-constipation

3. The intake of air and expelling out of the lungs is
a- digestion
b- respiration
c-berating
d-burning

4. The divsion into two branches called
a-throat
b-lung
c- nose
d- trachea

5. Vocal cord of human are present in
a- nose
b- layrnx
c- epiglottis

6. Which following helps to clear dust,germs and mucous from nose and throat
a-fever
b-headache
c-sneeze
d-cough

7. Which following is a common disease of respiratory system
a-fever
b-pneumonia
c-diarrhea
d-contipation


8. The movements of food from leaves to other part of plants is known as
a- translocation
b-tr…

General Knowledge about Islam 2020 download pdf file

Download Our Website AppClick Here 50 Important PPSC FPSC NTS MCQS Click Here Most Important Question of Islamiyat
1st Question
How many Words are in first Kalimah?

Answer: 7 words.

2nd Question
Which piller is called shield of Islam?

Answer: Fasting

3rd  Question
What was the name of Hazart Abu Bakar Sadiq(R.A) before accepting Islam?

Answer: Abdul ka'ba

4th Question
What was meant by Kahf?

Answer: Cave

5th Question
What is the name of first female fasle prophetesss?

Answer: Sajjah

6th Question
Name the Ghazwa in which muslman came back without fight?

Answer: Tabook

7th Question
How many time Hazart Jibrael (A.S) is mentioned in Quran?

Answer: 4 Time

8th Question
Hazrat Jibrael (A.S) in Quran is refered as?

Answer: Rooh-al-Qudos

9th Question
Who established the departments of jails,police and education?

Answer: Hazart Umer (R.A)

10th Question
Hazart Umer (R.A) divided theIslamic Empire?

Answer: 15

11th Question
Whats is the meaning of An-Namal?

Answer: Ant

12th Question
How many time takbe…

International Days

Download Our Website AppClick Here 50 Important PPSC FPSC NTS MCQS Click Here International Days
1st
Global Family Day
January 1

2nd
Kashmir Solidarity Day
February 5

3rd
World Environment Day
June 5

4th
World Teacher Day
October 5

5th
World Day against Cruruption
December 9

6th
World Day for Water
March 22

7th
World Health Day
April 7

8th
World No Tobacco Day
31 May

9th
Brain Tumer Day
June 8

11th
Child Labour Day
June 12

12th
Aid Day
September 11

13th
World Vegetation Day
October


14th
World Toilet Day
November 19

15th
Human Rights Day
December 10

16th
SAARC Charter Day
December 8

17th
International Mountains Day
December 11

18th
World Population Day
July 11

19th
Muslim League Day
December 30

20th
Darwin Day
March 22

21th
World Day for war
January 6

22th
United Nation Day
October

Next Post after 8 Hours

MCQS ABOUT THE LIFE OF THE HOLY PROPHET MUHAMMAD (PBUH) Click HereRead next MCQS Click Here 
Biology MCQS  Click HereMetal Information MCQS Click Here Chemistry MCQS Click HereJobs Mos…

Nts Preparation MCQ Daily 2020 pdf file download - For PPSC NTS FPSC

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS 
For Download Click Here NTS Jobs Related MCQS Page 1

Number of Chromosome In different Organisms
1st Frog have 26 chromosome.
2nd Potato have 48 chromosome.
3rd Human have 46 chromosome.
4th Fruit Fly have 8 chromosome.
5th Honey have 32 chromosome.
6th Mosquito have 6 chromosome.
7th Garden pea have 14 chromosome.
8th Sugarcane have 80 chromosome.
9th Mouse have 40 chromosome.
10th  Drosophila melanogaster have 16 chromosome.
11th Corn have 20 chromosome.
12th Chromosome contain DNA and Protein.

13th
Red Blood Cells Age
120 Days

14th
Red Blood Cells are also called/
Erythrocytes.

15th
White blood cells are also called/
Leukocytes.

16th
Define Fuana
Diversity of Animals is known as fauna.

17th
Define Flora?
Diversity of plants is known as flora.

18th
Small Chromosome
22

19th
Acrocentric Chromosome is?
21 Chromosome.

20th
Robert Hook Discover?
Cell

MCQS ABOUT THE LIFE OF THE HOLY PROPHET MUHAMMAD (PBUH) Click Biology MCQS  Click …