Skip to main content

General knowledge MCQS 2020 Download pdf File For NTS PPSC FPSC

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS 
For Download Click Here

50 Important PPSC FPSC NTS MCQS

                 New 70 Mcqs In Pdf File Download Click Here


1. Petronas Towers are located in?

Answer-Kuala Lumpur

2. Name of the present UN Secratary General is?

Answer-Ban ki Moon

3.What is the length of common border between Pakistan and India

Answer-1000 miles
www.ntsteacher.com

4. Last SARC conference was held in ?

Answer-Kathmandu

5.China became the member of WATO in?

Answer- 2000

6. Tell us number of players in basketball game?

Answer-5

7. Which is teh largest Surah of the Holy Quran?

Answer-Surah Al-Baqrah

8. The Olympic Games in 2004 were held in?

Answer-Athens

9. How many members are in the National Security Counsel of Pakistan has?

Answer-15

10. Who awarded Nobel peace for year 2006?

Answer-Dr.M Younus


11. Denzil Washington is renowned as ?

Answer-Hollywood Actor

12.The number of OIC members is ?

Answer-57

13. Hugo Chavez was the president of ?

Answer-Venezuela

14. What is the name of 1st Pakistani who won a Nobel prize?

Answer- Dr. Abdul Salam

15. What is the name of Bangladeshi Parliament is?

Answer-Jatia Sangsad

16..Hamas was founded by7?

Answer- Khalid Meshal

17. What is teh name of Dame which India constructed Kashmir district of?

Answer- Baglihar Dam

18. Following region pf the Baluchistan will be irrigated through Kachi Canal Project?

Answer-Nasirabad

19.Maple Leaf is the national emblem of which country?

Answer-Canada

20. Where is Mehbub-ul-Haq center is located ?

Answer-Islamabad

21. The largest source of electricity comes from?

Answer- Hydel

22. Who is Pakistan largest export partner?

Answer- America

23. WAFA is the news agency of

Answer- Palestine

24. The world largest producer of Uranium is?

Answer- Canada

25. The district of which country have lowest population?

Answer- Kharan

26.Qantas is a airline of ?

Answer- Australia

27. who was the first nobel winner?

Answer- Adul Saalam

28. Darfur conflict was in?

Answer- Sudan

29. One US barrel of oil equal to

Answer-158 litter

30. Who was the second president of USA?

Answer- John Admas

31.Who was the first president of america who visit Pakistan?

Answer-D.D Eisenhower

32. What was the name of US president who resigned from his office?

Answer-Richard Nixon

33.Who was awarded by Nobel peace in 2009?

Answer-Barak Obama

34. Capital of Moracco

Answer- Rabat

35. Largest country of world in respect of area?

Answer- Russia

36. Currency of Japan

Answer-Yen

37.Dinar is the currency of?

Answer-Saudi Arab and Kuwait

38. Land of golden fiber ?

Answer-Bangladesh

39.Largest ocean in the world?

Answer-Pacific Ocean

40. Largest dessert of the world?

Answer-Sahara

41.The tallest building

Answer-Taipei 101

42. Mt.Everest height?

Answer-29029 feet

43. Larges lake of the world?

Answer-Caspian Sea

44. Pakistan and India signed simla pact in ?

Answer-1972

45. Capital of the Indonesia?

Answer-Jakarta

46. Who is the chief  executive of ICC?

Answer-Dave Richardson

47. President of World Boxing ?

Answer-Mauriclo

48. Who is the president of ICC?

Answer-Zaheer abbas

49. Chief minister of Baluchistan?

Answer-Sanaullah Ahmad Ghani

50.ZIANA is a news agency of?

Answer-USA

MCQS ABOUT THE LIFE OF THE HOLY PROPHET MUHAMMAD (PBUH) Click Here

Biology MCQS  Click Here 

Metal Information MCQS Click Here 

Chemistry MCQS Click Here

Jobs Most repeated MCQS in Pdf File Click Here

63  Jobs Important MCQS Click Here

Pakistan Province History MCQS Click Here

Read Pakistan Study MCQS Click here

Read Complete Science MCQS Click here 

Important General Knowledge MCQS Click here 

MCQS On Physiography Click Here

Energy and Power Thermal Nuclear Energy MCQS Click Here 

Periodic Table  Click here

How To Submit File Click here

NTS Educators test held on  Click Here

Antonyms MCQS Click Here

Important Repeated MCQS  Click Here

Computer Repeated Shortcut Keys MCQS Click 

NTS Papers MCQS Click Here

Repeated Important  MCQS Click Here

70 Repeated Jobs Important MCQS Click Here

40  Jobs MCQS in PDF File Click Here

International Days MCQS Pdf File Click Here

 Primary Level Pdf File MCQS Click Here

 NTS Sports MCQS Click Here

Ppsc Fpsc Nts Chemistry MCQS Click Here

Course content of primary classes MCQS  Click Here

Most Impoortant Question of Islamiyat Click Here
   
Mirza Ghalib  Mcqs For Jobs Tests Click Here

Comments

Popular posts from this blog

70 Computer Mcqs In Pdf File Download Here 2020 for NTS PPSC FPSC

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS 

For Download Click Here

For Video Play
Click Here  70 Computer Mcqs In Pdf File Download Here2020




MCQS ABOUT THE LIFE OF THE HOLY PROPHET MUHAMMAD (PBUH) Click HereNext MCQS are given below,Click Here Next Page 2-3-4-5-6 Read next MCQS Click Here Biology MCQS  Click HereMetal Information MCQS Click Here Chemistry MCQS Click HereJobs Most repeated MCQS in Pdf File Click Here63  Jobs Important MCQS Click HerePakistan Province History MCQS Click HereRead Pakistan Study MCQS Click hereRead Complete Science MCQS Click hereImportant General Knowledge MCQS Click hereMCQS On Physiography Click HereEnergy and Power Thermal Nuclear Energy MCQS Click HerePeriodic Table  Click here
How To Submit File Click here
NTS Educators test held on  Click Here
Antonyms MCQS Click Here
Important Repeated MCQS  Click Here
Computer Repeated Shortcut Keys MCQS Click 
NTS Papers MCQS Click Here
Repeated Important  MCQS Click Here
70 Repeated Jobs Important MCQS Clic…

upcoming mobiles in pakistan 2020 Giveaway Chane For You

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS 
For Download Click Here

For Viral Hijab Video Click On 
Download

agr ap mobile win krna chahty hyn channel subscribe kr lain Click here V9 Mobile and Her Functions
Build 1. OS Android V8.0 Oreo 2. aUI Funtouch OS
3. Weight 150 g 4. SIM Dual Sim, Dual Standby (Nano-SIM) 5. Colors Pearl Black, Gold Frequency 2G Bands SIM1:

Pedagogy Book in urdu pdf 2020 For PPSC NTS FPSC Jobs Tests

Caravan Book PDF MCQS Book Part 1 - FPSC PPSC NTS Jobs MCQS 
For Download Click Here Antonyms Of  Some Common Words MCQS


1. Inevitable- Avoidable
2. Exceptional- Common
3. Permanent- Temporary
4. Dim- Luminous
5. Reckless- Careful
6. Explicit- Ambiguous
7. Incredible- Believable
8. Repel- Attract
9. Rapidly- Slowly
10. Meticulous- Careless
11. Barbarous- Civilized
12. Successor- Predecessor
13. Urban- Rural
14. Conclusive- Indecisive
15. Terminate-Begin
16. Niggardly- Lavishly
17. Advanced- Receded
18. Enlightened- Ignorant
19. Moderate- Extreme
20. Superficial- Thorough
21. Scorn- Admiration
22. Trivial- Serious
23. Loquacious- Reserved
24. Confiscate- Release
25. Often- Rarely
26. Eminent- Notorious
27. Embark upon- Conclude
28. Diffidence- Boldness
29. Paucity- Plenty
30. Triggered- Choked
31. Fastidious- Adjustable
32. Grandiose- Simple
33. Bleak- Bright
34. Insolent- Humble
35. Lurid- Mild
36. Unscrupulous- Conscientious
37. Melodious- Tuneless
38. Contaminate- Purify
39. Frugal- Ex…